KWS

KWS Srbija na svetskoj mapi

Razvojno - istraživačkih centara !

Kompanija KWS je 14.12. svečano otvorila u Staroj Pazovi istraživačko-razvojni centar i† postala prva strana kompanija† u oblasti semenarstva koja ima potpun lanac stvaranja† proizvoda u Srbiji.† Zajedno sa doradnim centrom u Bečeju u poslednje dve godine kompanija KWS† uložila je preko 30 miliona evra i zaposlila† vise od 130 radnika za obavljanje sezonskih i vansezonskih aktivnosti.

Ovaj razvojno- istraživački centar, velicine 1.000 m2† prostire se† na 1,5† hektara u industrijskoj zoni Stare Pazove, potpuno je opremljen za izvođenje mikro i makro ogleda kao i savremenom tehnologijom za pripremu i analizu dobijenih rezultata iz ogleda. Cilj je stvaranje najboljih hibrida, lokalno adaptiranih, visokoprinosnih i stabilnih u† FAO grupama 400 i 500. Ovaj centar je kruna upešnog rada programa za stvaranje novih hibrida u Srbiji , a od početka† 2014. godine kada je startovao† program za razvoj hibrida u Srbiji† pa do danas u procesu registracije se nalazi 15 novih hibrida† ne samo u Srbiji već i u Italiji,† Hrvatskoj i Rumuniji, istakao je† Bojan Drašković† direktor razvojno istraživačkog centra kompanije KWS Srbija.

IMG_2759.jpg IMG_2725.jpg

Gdin Rajner Lajpert, direktor istraživanja i razvoja KWS –a , je istakao važnost ove investicije za dalji rad i dostignuća u† razvoju novih hibrida i naglasio da je kompanija KWS Srbija od danas i zvanično† na svetskoj† mapi KWS razvojno istraživačkih stanica.

IMG_2730.jpg IMG_2805.jpg

A prema rečima Pavla Sklenara generalnog direktora kompanije KWS Srbija,† KWS će i dalje osluškivati potrebe i zahteve proizvođača† i tržišta† u cilju stvaranja najboljih hibrida za ovaj region.

IMG_2553.jpg IMG_2629.jpg

Prisutni su na otvaranju ove stanice, imali priliku da vide i specijalnu aparaturu kojom je oprmeljena laboratorija u okviru istrazivackog centra. Neki od uredjaja su jedinstveni u Srbiji, kao sto je opto masina, ali i druge masine renomiranih svetskih proizvodjaca, kao sto su gravitacioni stolovi, laboratorijski krunjaci kukuruza i mnoge druge.


KWS