KWS

Centralni Dani polja

Krajem avgusta meseca i tokom septembra, KWS je krenuo sa Centralnim danima polja za kukuruz. Proizvodjaci su imali prilike da posete Staru Pazovu, Pancevo, Becej a u narednom periodu i Cacak i Sombor.

Sada vec tradicionalno okupljanje proizvodjaca u Pancevu† i Beceju , je obogaceno† jos jednim Centralnim danom polja u Staroj Pazovi, na mestu gde je u decembru 2016. godine otvoren KWS Istrazivacki centar. Kako je i najavljeno prilikom otvaranja, sledeci skup je upravo, ovaj Dan polja, na mestu gde se stvaraju Hibridi po meri proizvodjaca ! Proizvodjaci su imali prilike da vide kompletno selekciono polje gde se testiraju linije i hibridi kukuruza kao i demonstraciono polje sa KWS komercijalnim hibridima kukuruza i sirka, gde se nalaze i hibridi koji su rezultat Istraživačkog centra u Staroj Pazovi. Jedan od takvih hibrida je i hibrid KLEOPATRAS koji će se naći u prodaju od ove sezone , istakao je Bojan Drašković , direktor razvojno istraživačkog centra kompanije KWS Srbija.

Hibridi koji će nastajati u okviru ovog istraživačkog centra upotpuniće ponudu KWS hibrida kukuruza za naše tržište , ali i za celo tršište Jugoistočne Evrope , posebno u segmentu grupe srednje kasnih hibrida, tako da će u narednim godinama, pored već dobro poznatih hibrida iz grupe ZRNO PLUS i ClimaControl3, kompanija KWS imati u ponudi dobro adaptirane hibride iz grupe FAO 500 i 600, istakao je Dr Pavle Sklenar, generalni direktor kompanije KWS Srbija. Proizvodjaci su pored hibrida kukuruza, imali priliku da prodju kroz sam Istrazivacki centar, i da pogledaju o kakvoj tehnologiji je rec u ovom domenu , kao i masinama koje poseduje ovaj centar.

DP SP 1.jpg DP SP 2.jpg

Posebnu paznju posetilaca je sirom Dana polja, privukla grupa hibrida ClimaControl3,KWS hibrida tolerantnih na susu i visoke temperature, koja je ove godine vrlo aktelna tema. Proizvodjaci su imali priliku da i na jedan drugaciji nacin, pogledaju o kojim hibridima je rec, na koji nacin kroz 3 kljucne faze razvoja, oni svojim karakteristikama uspevaju da pokazu tolerantnost na ove stresne uslove.

DP SP 3.jpg†† DP SP 4.jpg

Kako bi pomogli proizvodjacima u ovakvim stresnim uslovima, kompanija KWS je razvila jedan vodic kroz susu, kako da† kroz 10 vaznih koraka† dodjete do zdravih useva .

DP SP 5.jpgDP SP 6.jpg

Da sve ne prodje u strucnom delu, i ovog puta su bile spremljene razne igrice, za koje je bilo potrebno znanje , ali i fizicka spremnost .

DP SP 7.jpg DP SP 8.jpg

DP SP 9.jpg


KWS