KWS

Dan polja u Beceju

Septembar mesec je tradicionalno rezervisan za prezentacije hibrida i druzenje sa proizvodjacima na oglednim poljima sirom zemlje. Tako je bilo i ovog septembra, gde je organizovan prvi veliki regionalni Dan polja u okviru Doradnog centra u Beceju. Upravo u samom sklopu Doradnog centra, KWS je bio domacin proizvodjacima na ogledu na povrsini od 2,5 ha, gde su prisutni mogli da vide 18 hibrida kukuruza od FAO grupe 200 do FAO grupe 600. Dogadjaju je prisustvovao i generalni direktor Dr Pavle Sklenar kao i regionalni director za Jugoistocnu evropu Mr.Csaba Kiss.

Poseban akcenat je bio na hibridima ZRNO PLUS, novoj selekciji ranih I srednje ranih hibrida namenjenih kombajniranju. Proizvodjaci su imali prilike da se uvere u izgled I kvalitet †samih hibrida Konfites, Kolumbaris, Kamparis I Balasco ,ali I da sa predstvnicima kompanije KWS komentrisu prve ocekivane prinose ovih hibrida. Za korisnike kasnijih grupa zrenja, hibrid KERBANIS je bio izuzetno interesantan kao pravi predstavnik hibrida koji ima visok potencijal u razlicitim agroekoloskim uslovima I koji pokazuje† izrazitu tolerantnost na stresne uslove.

IMG_4784.JPG

Pored novosti iz portfolio kukuruza za novu sezonu, †prisutni su imali priliku da cuju jos novosti iz KWS –a.Naime, †Generalni direktor kompanije KWS Dr Pavle Sklenar, iskoristio je ovaj događaj da najavi gradnju i opremanje stanice za oplemenjivanje semena koju će† kompanija izgraditi u Staroj Pazovi.

IMG_4853.JPG

Kada je reč o radu na semenu kukuruza , kompanija KWS je protekle nedelje potpisala Ugovor o gradnji i opremanju stanice koja će se baviti oplemenjivanjem semena kukukuruza. Ta stanica nalaziće se u Staroj Pazovi , a osim proizvodnje† postojećih hibrida kukuruza , baviće se i stvaranjem novih hibrida kukuruza, kojima ćemo snabdevati proizvođače u Vojvodini, Srbiji, ali i zemljama u okruženju. Ovo je jedinstvenprojekat jer kompanija KWS nije u Srbiju došla samo da prodaje seme, nego i da stvara nove hibride pogodne za ovo područje , istakao je Dr Sklenar.

IMG_4839.JPG

Pored strucnog dela I ovog puta su proizvodjaci imali priliku da ucestvuju u nagradnoj igri, a najsrecniji ce imati priliku da u narednoj sezoni isprobaju na svojim ogledima, upravo hibride iz ZRNO PLUS grupe I da se sami uvere u †izvanredni prinos, odlič an kvalitet zrna i brz o otpustanje vlage.

IMG_4873.JPG

Ukoliko ste propustili ovaj Dan polja, javite se† KWS predstavniku prodaje za Vas region i saznajte gde mozete posetiti neki od Dana polja u Vasem regionu.


KWS