KWS

KWS Dani polja

Tradicionalno vec mozemo reci , da smo domacini Dana polja u Pancevu i Beceju. Na Danima polja okupio se veliki broj proizvodjaca, a to je bila i jedinstvena prilika da vide sta je to sto je novo pripremio KWS za ovu sezonu. Na polju†su mogli da vidie hibride kukuruza , suncokreta i sirka . Za ovu sezonu, kompanija je pripremila nove hibride iz FAO grupe 500: : KWS KOLLEGAS; fao 480 i KWS ORLANDO fao 520. Hibridi , za visok potencijal prinosa. Pored hibrida kukuruza, imacemo i 2 nova hibrida suncokreta: KWS Sintru i Konfidens.


KWS Srbija proslavlja u Srbiji 15 godina poslovanja, a naredne godine i 5 godina od kada je otvorena fabrika u cijem sklopu†je bio i organizovan Dan polja u Beceju.†Zahvaljujući izgradnji Doradnog centra u Bečeju, te organizaciji semenske proizvodnje na gotovo 3.000 hektara, KWS je u mogućnosti da proizvođačima obezbedi stabilnost i sigurnost u snabdevanju semenom. Za konstantan kvalitet semena dobili smo brojna domaća, ali i inostrana priznanja i sertifikate. Ovde posebno ističemo Seed Guard, sistem koji prati i kontroliše kvalitet tretmana semena. Ovaj† sistem primenjuje se već duži niz godina u† Nemačkoj i zemljama EU, a po prvi put je uveden u Srbiji zahvaljujući nemačkom ogranku kontrolne kuće SGS.

Pored koemrcijalnih hibrida, prisutni proizvodjaci su mogli da vide i neke eksperimentalne oglede, posebno u Pancevu, gde se vrse svake godine brojna testiranja naseg novog materijala u razlicitim agroekoloskim uslovima. Ono sto je bilo jos zanimljivo oge godine, jeste jedno pitanje koje smo postavili i pokusali da pronadjemo adekvatan odgovor na isto:

Kako jedan dron moze da sluzi u proizvodnji kukuruza ?

Dron 1.jpg

Kompanija KWS je kroz svoj program Digtal4Cast uz podrsku kompanije Agremo, sprovela projekat digitalnih inovacija za optimizaciju polja , pomocu dronova i moderne tehnologije , sa ciljem unapredjenja proizvodnje i poboljsanja prinosa. Projekat se odvijao tokom ove godine na poljima 35 proizvodjaca na teritoriji Srbije i Rumunije. Kroz 4 pazljivo planirane faze, KWS je snimao polja pomocu dronova. Nakon prikupljanja fotografija dronovima, kompanija Agremo je sprovela analizu stanja polja i useva pomocu svoje tehnologije. Proizvodjaci su imali priliku da uzivo vide poletanje drona i rezultate analize koje smo sproveli u toku ove godine.

Slika Dani polja.jpg

Pored tog strucnog dela, ovogodisnji Dani polja ostace upamceni i po zabavnom programu, gde su posetioci imali prilike da sutiraju penale poznatom glumcu Milanu Kalinicu, sto je izazvalo dosta smeha ali i lepih nagrada.

Milan.jpg Milan 2.jpg


KWS