KWS

Otvaranje Doradnog centra u Beceju

Najavljena prošle godine na novosadskom sajmu izgradnja Doradnog centra je počela početkom 2014. godine a evo godina se još nije završila a mi smo dosli do svecanosti† njegovog otvaranja i puštanja u rad .Doradni centar kompanije KWS izgrađen je na površini od 15 hektara.

KWS je prva semenska kuca koja je napravila direktnu grinfild investiciju , vrednosti 30 mil eura u Srbiji. To je najveca investicija u opstini Becej u poslednjih 30 godina. Od Fabrike za doradu semena korist ce imati ne samo KWS i† proizvodjaci nego i veliki broj mladih i strucnih ljudi koji ce se zaposliti ali i sira zajednica.28.11.2014. je organizovana svecana proslava povodom otvaranja i pustanja u rad Doradnog centra. Svecanom otvaranju je prisustvovao premijer Srbije gdin Aleksandar Vucic, gradonacelnik grada Beceja, Vuk Radojevic,† brojne kolege iz KWS –a iz Nemacke, ali i iz regiona, predstavnici borda direktora, predstavnici diplomatskog kora, mnogobrojni poslovni partneri, proizvodjaci i predstavnici sedme sile.

IMG_7387.jpg Otvaranje

Pristunim gostima se na pocetku obratio gdin Suad Kumbaric, generalni direktor KWS Srbija, koji je istakao da ce† ova investicija izgradjena po najvisim standardima dati novi doprinos kvalitetu a time i unapredjenju ponude i odnosa sa nasim partnerima i korisnicima semena.

O najvecoj investiciji u opstini Becej u poslednjih 30 godina i njenom znacaju za grad Becej i siru okolinu je govorio gradonacelinik Beceja, gdin Vuk Radojevic.

Iz godine u godinu KWS –ovi hibridi kukuruza se seju na sve vecim povrsinama. KWS kukuruz se uzgaja danas na cak 2,6 milona ha u Evropi, sto je dvostruko vise u ondosu na pre 10 godina. O samom razvoju kompanije u svetu ali i znacaju KWS Srbije su govorili gdin Christian Gaisboeck ,regionalni direktor Jugoistocne evrope kao i predstavnik upravnog odbora KWS –a Dr Hagen Duenbostel, koji su porucili pristunima da je Srbija na dobrom putu, da KWS ima jedan od najvecih selekcionih programa na celom trzistu i da je KWS u Srbiji pored Doradnog centra, pokrenuo i selekcioni program pa ce proizvodjaci biti na izvoru najsavremenijih selekcija kukuruza prilagodjenih loklanim uslovima i njihovim potrebama.

IMG_7376.jpg IMG_7415.jpg

Nakon govora je usledilo svecano presecanje vrpce, kome je prisustvovao I premijer Srbije gdin Aleksandar Vucic, koji je takodje istakao znacaj ovakve investicije za Srbiju.

IMG_7497.jpgIMG_7542.jpg

Pristuni su imali priliku da obidju proces dorade , da vide tu novu, savremenu tehnologiju kapaciteta 700.000 setvenih jedinica.

IMG_7691.jpg IMG_7619.jpg

Svi oni koji nisu imali prilike da prisustvuju svecanom otvaranju, imace prilike da u saradnji sa predstavnicima prodaje KWS –a obidju Doradni centar i saznaju nesto vise o savremenoj tehnologiji.


KWS